Maatschappelijke business case (MBC) Howie The Harp™

Howie the Harp is een fulltime eenjarige opleiding voor mensen die cliëntervaring hebben in de psychiatrie en/of verslavingszorg. Studenten leren om hun eigen unieke ervaring in te zetten ten behoeve van anderen. Ze krijgen zicht op eigen herstelproces en dat van anderen. Na afstuderen hebben deelnemers perspectief op een baan als ervaringsdeskundige waarmee ze andere mensen kunnen helpen.

Howie The Harp heeft XpertiseZorg gevraagd om een Maatschappelijke Business Case (MBC) op te stellen. In de MBC voor Howie The Harp onderzoeken we de maatschappelijke waarde van de inzet van ervaringsdeskundigen die opgeleid zijn via Howie the Harp. Namens XpertiseZorg heeft Goof van Westing het onderzoek uitgevoerd en de MBC opgesteld.

MBC

De waarde van producten of diensten in zorg en welzijn kunnen we vaak niet in cijfers uitdrukken. Een Maatschappelijke Business Case (MBC) biedt uitkomst. Een MBC is een overzicht van de maatschappelijke- en economische meerwaarde van een dienst of product, afgezet tegen de kosten. Voor de RIBW Alliantie mochten we in 2016 al 6 MBC’s opstellen in het kader van ‘zichtbaar vakmanschap’. Naar aanleiding van deze cases heeft Howie The Harp ons gevraagd om ook voor hun opleiding een MBC uit te voeren.

p

Goof heeft een blog geschreven naar aanleiding van interviews die hij heeft afgenomen met deelnemers van de opleiding Howie The Harp. Benieuwd? Lees het blogbericht.

p

Nuttige links

Heeft u vragen over dit project?