De zorg in Nederland staat voor grote omvangrijke uitdagingen. Zorginstellingen moeten voldoen aan steeds hogere kwaliteitsstandaarden, inspelen op dubbele vergrijzing en zorgen voor voldoende gekwalificeerd personeel in een overspannen arbeidsmarkt. Een hele opgave! Waar begin je als zorginstelling en hoe genereer je slim en doortastend frisse en kansrijke concepten van buiten organisatie? En dat in een tijdsbestek van 2 dagen?

XpertiseZorg en Wordlenig brengen eennieuwe generatie zorgprofessionals in stelling! Hun frisse blik, nieuwe ideeën en inzichten gaan het verschil gaan maken. We organiseren voor studenten en young professionals de ZorgimpactChallenge!

WIbout Dragt:
De ZorgImpactChallenge brengt zorgorganisaties nieuwe inzichten, oplossingsrichtingen en helpt een veranderopgave helder te krijgen. Het helpt een brug te slaan naar de toekomst. En tegelijk te kunnen beginnen vanuit de bestaande praktijk. Aan de andere kant leren we studenten vanuit een start up te denken, handelen, denken en doen. Buiten de kaders van de bestaande regels en systemen.

De eerste is op dinsdag 22 mei en woensdag 23 mei 2018.XpertiseZorg, Wordlenig en Saxion hebben de handen ineen geslagen om (het begin van) nieuwe verfrissende oplossingen te realiseren. Samen met zorgorganisaties die ‘klein’ willen beginnen, maar de ambitie van vernieuwing ‘eigenwijs’ durven te omarmen.

Zorgcentrum De Posten is de eerste innovatieve regionale zorginstelling die de ZorgImpactChallenge met ons aangaat en hiermee studenten en experts uitdaagt. Dit onder begeleiding van XpertiseZorg en WordLenig. Onze ambitie is om direct impact in de praktijk te realiseren. Geen theorie, maar praktisch, doortastend en slim aan de slag als een start up. De ZorgImpactChallenge richt zich erop om in korte tijd minimale vormen van oplossingen (concepten) te ontwikkelen en die vervolgens kleinschalig in zorgprocessen in de praktijk te testen, toetsen en effect te meten.

goof-van-westing

drs. Wibout Dragt

Senior adviseur


info

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op


button_xpertiseblog