Inzicht met de Ontwikkelmonitor®

We zien de behoefte om te leren en te verbeteren in de zorg. En om transparant te zijn, zonder bureaucratische rompslomp. Vanuit deze behoefte hebben wij de ontwikkelmonitor ontwikkeld. Met de ontwikkelmonitor helpen wij innovatieve zorgorganisaties om kwaliteitsverbeterprojecten eenvoudiger en voorspelbaarder uit te voeren.

Uitdagingen in kwaliteitsverbeterprojecten en ontwikkelprojecten

Zorgorganisaties zijn op zoek naar een juiste monitoringstructuur. Ze zoeken balans om kwaliteitsverbeterprojecten in een transparante en voorspellende methodiek neer te zetten en uit te voeren. De wens is om “grip op kwaliteit” te hebben waarbij rapporteren en het bijhouden van lijstjes wordt voorkomen.

Onze digitale ontwikkelmonitor sluit hier direct op aan. De ontwikkelmonitor is enerzijds bedoeld om zorgprofessionals te ontlasten in hun papieren verantwoording. En anderzijds om het bereiken van kwaliteitsverbetering voorspelbaarder te maken.

De ontwikkelmonitor maakt kwaliteitsverbetering ‘meetbaar’ voor betrokkenen. Periodiek het gesprek met elkaar aangaan staat hierbij centraal. Tijdens deze positieve dialoog bespreken betrokkenen het effect van acties en eventuele nieuwe ideeën om verbeter- of ontwikkeldoelen te behalen.

Voorbeelden van kwaliteitsverbetering waarop we de ontwikkelmonitor hebben toegepast, zijn projecten gericht op:

  • het vergroten van beweging bij mensen met dementie
  • het bespreekbaar maken en terugdringen van onbegrepen gedrag
  • het ondersteunen van zelforganiserende teams in de monitoring van teamdoelstellingen

Bent u benieuwd of de ontwikkelmonitor voor uw project geschikt is? De methode, verkregen inzichten en behaalde resultaten delen we graag met u. In een vrijblijvend gesprek met u kijken we hoe de ontwikkelmonitor u kan helpen om uw actuele uitdagingen en ambities te monitoren.

Wilt u meer informatie over de ontwikkelmonitor? Neem vrijblijvend contact op met Wibout Dragt.

wibout

Wibout Dragt:

“De Ontwikkelmonitor heeft een positieve insteek. Betrokkenen leren en sturen bij. Dit heeft positieve invloed op het resultaat.”

Heeft u vragen over dit project?